Stort og småt om internethandel

En flagstang forpligter, men er pæn når flaget er hejst

Det er i mange boligkvarterer nye som gamle, med grundejerforening eller uden eller også dem der bor ude i de små lokal samfund, meget brugt at være tæt på naboerne og fejre hinanden når der er fødselsdag, barnedåb, konfirmation, bryllup eller anden given lejlighed dertil. Og det sker på mange forskellige måder rundt omkring i landet, grundet forskellige traditioner. Men en af de mest gængser måder at fejre hinanden på i dag er ved brug af flagstang. Og rigtig mange har også en i haven. Og har man først fået en installeret flagstang i haven, så er det som om der er en uskreven regel der forpligter en til at flage i tide og utide og ved alle mulige og umulige lejligheder, hvor der lige er en der synes at det skal da fejres med et hejst flag.
Og når det så er sagt, så er der også mange overvejelser der går på hvilken type man skal vælge, skal den være af glasfiber eller i træ, skal den være høj eller lav. Hvor stort skal dannebrog være i forhold til den stang vi vælger og kan flaget iverhovedet blafre i haven for de træer vi har eller kræver det at der bliver fældet et træ. Ja der er mange overvejelser for hvilken flagstang man skal vælge.
De fleste i dag vælger en stang af glasfiber da det er den der er mindst vedligehold ved og dermed har en lang levetid. Men tvært imod har den ikke den samme originale charme som en træstang har og er der først kommet en skade i den, så er den sværere at reparere end i en i træ, da den bare kan males over.
En fordel ved en flagstang i træ er, at tænker man på miljøet så belaster den ikke miljøet ved bortskaffelse da den er et naturprodukt der blot nedbrydes og forgår. Men dette er også en ulempe, da den er mere modtagelig for vind og vejr og dermed hurtigere bliv grim og slidt at se på, end en glasfiberflagstang. Og træflagstænger fås oftest ikke med et vippebeslag, hvilket gør den mere besværlig at håndtere når den skal ned, hvilket den jo skal oftere end en i glasfiber, da den skal males med jævne mellemrum.