Stort og småt om internethandel

Punge kan købes i mange forskellige designs og størrelser

Når det kommer til at skulle medbringe ens personlige ejendele, har folk fundet forskellige midler, som fungerer bedst for dem. Dette grundlæggende formål, denne bekvemmelighed har over tid forvandlet sig til et mode issue så godt. Og som følge heraf er tegnebøger og punge blevet uundværlige elementer i livet, for enhver mand eller kvinde overalt i verden i dag.

Men begrebet pung dækker over flere forskellige udgaver, alt efter hvem man er, hvad man skal medbringe og hvor man skal hen.
Det vi i gamle dage kaldte for en tegnebog, defineres typisk som en lille, flad sag, der er designet til at passe ind i en lomme, der kan indeholde kontanter, kreditkort og identifikationspapirer såsom kørekort, sygesikringsbevis m.m. Dog ikke de kort der ikke er foldbar, for denne type punge er generelt designet til at kunne foldes og er lavet af bøjeligt materiale såsom læder eller stof. Udtrykket tegnebog har været i brug siden det 14. århundrede i forhold til en rygsæk eller pose, som bruges til at transportere diverse artikler. Men den moderne definition af ordet tegnebog går tilbage til 1834 og er en af ​​de mange definitioner, der eksisterede i det 19. og 20. århundrede. Typisk findes tegnebøger også i en bi-fold model med små lommer til, at holde kreditkort og andre lignende dokumentation. Der findes mange typer af punge i dag, såsom bryst tegnebogen, forlomme tegnebogen, sko tegnebogen osv. Tegnebøger anvendes hovedsageligt af mænd, men der er stadig nogle kvinder der er med på den vogn.

Så er der den lille taske pung også kaldet for en clutch.
Det er en pung der nærmest er en lille pose, hovedsageligt brugt af kvinder til at bære kontanter og diverse remedier såsom makeup, etc. Der er mange typer af punge i dag og denne clutch model, har vundet stort indpas på markedet, fordi den er så anvendelig og spare damerne for at have en stor skuldertaske med. Clutch er således bindeledet mellem punge og håndtaskerne, som normalt er en lille til mellemstor taske, der hovedsagelig anvendes af kvinder, og som regel anvendes som et mode element. Kvindens typiske pung, kan indeholde mindre punge og en kvindes personlige ejendele og bæres typisk i hånden eller over skulderen.

Det er meget sjovt, hvor stor forskel der er mellem disse forskellige modeller. Formålet med alle modeller er det samme, at kunne medbringe penge og andre små ejendele. Men fordi der er sociale konsekvenser forbundet, er det ikke alle modeller som er unisex og kan bæres af både mænd og kvinder. For eksempel betragtes det som feminint, at bære en lille håndledstaske – hvis en mand bærer sådan en anses det for ”forkert” eller også er han homoseksuel. Og går en kvinde rundt med en almindelig pung, som vi kender fra den far altid havde i baglommen, så ses der også skævt hertil. Men det er langt nemmere for hende at slippe afsted med, end det er modsat for en mand.

Groft kan man skelne mellem de forskellige modeller ved, at en tegnebog er typisk et mandligt element og en pung er typisk et kvindeligt element.
En tegnebog er mindre end en pung og kan passe inde i en pung. En tegnebog er lille og flad i designet til at holde kontanter, kreditkort og identifikation dokumenter, såsom kørekort, sygesikringsbevis mv. En pung skal kunne, udover at holde valuta også kune rumme andre remedier såsom en kvindes personlige ejendele, som make up m.m.
En pung er et mode tilbehør, der er blevet moderigtigt designet. En tegnebog er mere praktisk og har fokus på det bekvemmelige og praktiske.