Stort og småt om internethandel

En centralstøvsuger giver bedste forhold mod allergi

Mange mennesker er plaget af det man oftest kalder for støvallergi, som i sin helt enkle betydning er at man er allergisk over for husstøvmider. Det er en allergisk reaktion over for de mikroskopiske mider, der lever rundt om i vores huse, børnehaver, arbejdspladser ergo alle steder hvor vi opholder os. Det er ikke muligt at gardere sig hundrede procent imod støvmider, men der er ting du kan gøre for at mindske antallet og dermed også reaktionen.
Du kan med stor fordel få dig en centralstøvsuger, som er den model der begrænser antallet af støvmider i rummet mindst. Og det er ikke fordi, at den suger så mange gange bedre end andre støvsugere, men fordi at selve ”posen” hvor støvet suges op i oftest ikke er monteret inde i huset og dermed undgår du, at en del af støvet pustes tilbage i rummet, som det er tilfældet med de traditionelle støvsugere. Og dermed vil rummet være mere rent efter endt støvsugning end ellers og dermed også sundere at opholde sig i for en støvallergiker.
Hvad er en støvmide for en størrelse – støvmider er små partikler der ikke kan ses med det blotte øje og de lever af for eksempel døde hudceller og der hvor de trives bedst er i varme fugtige omgivelser. Det vil sige nogle af deres favorit steder er i sengetøjet, i tæpper og polstrede møbler, derfor endnu et argument for at investerer i en centralstøvsuger, så du nemt kan støvsuge dine møbler så du kan begrænse mængden af støv og mider.
En støvmide dør normalt om vinteren fordi de ikke kan klare kulden, men når de lever inden for i et opvarmet hjem kan de overleve hele året, hvilket også gør det relativt svært at udslette dem. Den mest almindelige støvmide herhjemme er en dermatophagoides pteronyssinus også kaldet den europæiske. Der findes også to andre typer, de kaldes i daglig tale for den amerikanske udgave.
Så hvis du har en allergiker i huset og vil skabe de bedste forhold for vedkommende så undersøg mulighederne for at få installeret en centralstøvsuger og samtidig bliver der også bedre forhold for dig selv og resten af familien, da ingen har godt af støv generelt.