Stort og småt om internethandel

Magnetterapi har vist sig at være effektiv mod mange skavanker

Der er mange i dag, der er begyndt at ty mere og mere til alle de forskellige former for alternativ behandling der findes i stedet for udelukkende at benytte sig af de traditionelle medicinske løsninger. Magnetterapi betegnes ved anvendelsen af det magnetiske felt hvor magneter skal bæres tæt til kroppen for at opnå de sundhedsmæssige fordele.
Produkterne omfatter blandt andet magnetiske armbånd og smykker, magnetiske stropper til håndled, ankler, knæ, og ryg. De kan også fås til sko i form af indlægssåler, og i madrasser. Man kan endvidere få magnetiske tæpper, det vil sige tæpper med magneter vævet ind i materialet.

For ikke så længe siden blev magnetisk terapi undgået som alternativ medicin, på grund af at man mente det var ineffektivt og af nogle værre endnu, fordømt som kvaksalveri. De eventuelle fordele det måtte have siger skeptikerne, kunne forklares med placebo-effekt patienterne mente at det virkede, ergo det gjorde det.
 Men der er nu stærke beviser på, at magnetterapi kan være effektivt. Mere end 300 forskergrupper rundt om i verden, på institutioner som prestigefyldte og mainstream som Imperial College London, og Californien, Yale og Harvard universiteter, har fundet beviser på positive effekter.
 Det har vist sig at fungere på forhold så forskellige som depression, inkontinens, sårheling, epilepsi og rygskader, og er ved at blive undersøgt som en behandling for mange flere, herunder cancer, migræne og MS.
 
Der er to primære måder at bruge magneter i medicinsk øjemed. Hi-tech måden er magnetisk stimulation af hjernen, mens den mere traditionelle teknik anvender andre typer af magnet til at stimulere specifikke områder af kroppen. Der er nu tegn på, at begge tilgange virker på forskellige måder til forskellige betingelser.
 
En af de skelsættende undersøgelser til hi-tech måden er kommet ud af Technion-Israel Institute of Technology, som viste, at magnetisk stimulation af hjernen letter svær depression. Efter to ugers behandling, viste halvdelen af ​​patienterne en 50 procent forbedring af symptomerne. Halvdelen af ​​patienterne havde heller ikke behov for yderligere behandling med elektrochok behandling, mens alle dem der havde fået en virkningsløs behandling behøvede det. "Vores resultater er meget spændende, da de giver klare beviser for effektiviteten af ​​magnetterapi, i hvert fald på kort sigt.
 
Andre former for magnetisk terapi påføres direkte på problemområdet. På Harvard University, fik patienter med slidgigt stærke magneter eller placebo udgaver til deres knæ, som de bar i seks timer om dagen, i seks uger. Forskerne fandt, at de gavnlige virkninger af magneterne begyndte at virke efter fire timer, med stor forskel mellem patienter, som havde den reelle muffe og dem, der havde den fingeret indretning.
Forskere ved halvøen Medical School i Plymouth fandt også, at slidgigt smerter blev hjulpet ved at bære et standard magnetisk armbånd i forhold til en dummy udgave.
 En tredje undersøgelse, lavet på University of Washington, satte forskere en magnet på skulderen af ​​patienter, der led af kroniske smerter gennem mange år som følge af spinal skade. Efter magneten havde sat på skulderen i en time, var smerte niveauet halveret.

Som undersøgelserne oven for viser, er magnetterapi ikke længere ren placebo effekt og fup. Der er en del beviser for at de kan afhjælper diverse smerter og symptomer på en bred vifte af sygdomme og skavanker. Og det er uanset om det er armbånd, sko eller madrasser du benytter dig af. Nogle typer virker bedre end andre på bestemte lidelser, men tag kontakt til en der har forstand på magneter og magnetterapi og få vejledning i hvilken type du skal afprøve.